Abonnementsartikel

Med den lokale borgerforening som primus motor genfremsendes projektet i en revideret udgave, hvor de oprindelige 29 vindmøller nu er blevet til 18 ved Rejsby.

Aftalerne med de omkring 25 berørte lodsejere er på plads. Der foreligger også købekontrakter til de ejendomme, som Vattenfall overtager, fordi de kommer for tæt på møllerne.

Det skriver JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektområdet, hvor parken skal rejses, er identisk med det der var i spil for to år siden. Alle lodsejere inden for det godt 1300 hektar store område modtager erstatning på lige fod, og altså ikke kun for de, der har jord, der hvor møllerne rejses.

- Vi har haft et godt samarbejde med Vattenfall. Vi kan slet ikke genkende billedet af, at det skulle være skurke der kom og trak alle pengene hjem til Sverige, som det fremstod for to år siden, siger fra den tidligere Skærbæk-borgmester Svend Ole Gammelgaard. Svend Ole Gammelgaard til jv.dk, og henviser blandt andet til, at Vattenfall ud over de økonomiske kompensationer også har givet tilsagn om, at placere et servicecenter for vindmøller med 15 arbejdspladser i lokalområdet.

Som noget nyt er der også forhandlet en gene-erstatning til naboer, der bor tættere end 1.720 meter fra nærmeste mølle. Det drejer sig ifølge Svend Ole Gammelgaard om cirka 50 husstande.