For at sikre sig de 10 øres tillæg for korrekt indberetning kræver det, at man har indberettet det rigtige antal smågrise og rammer sin egen prognose. Mange ejere har efterspurgt, hvor godt prognosen rammer for deres egen besætning samt Danish Crowns forventninger om leverede grise de kommende uger. Der er løbende analyseret på de indkomne data for at blive klogere på betydningen af den biologiske variation i eksempelvis sygdomme, udsving i daglig tilvækst med videre.

Analyserne og erfaringerne er evalueret af indtransportudvalget, og det indstilles, at målsætningen er, at et rullende fem ugers gennemsnit under normale omstændigheder bør kunne ligge indenfor +/- 30 procent. Dette er således udgangspunktet for den fremtidige administration, og den enkelte andelshaver vil gennem en ny figur på Ejersiden tydeligt kunne se, hvordan egne tal ligger i forhold til de 30 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har på Ejersiden en statistik, hvor det er muligt at se ens egen prognose samt tilmeldinger, men for at gøre det endnu mere tydeligt, hvor den enkelte andelshaver ligger, laver vi nu en grafik, hvor man løbende kan følge med i, hvor tæt man er på grænsen for at modtage tillægget. Det kan samtidig være med til at spotte eventuelle udsving, så man kan få rettet dem, siger Nicolaj Nørgaard, der er daglig leder i Danish Crown Ejerservice.

Nicolaj Nørgaard lægger vægt på, at andelshavere, der indberetter rigtige tal vil modtage tillægget.

- Korrekt data giver korrekt planlægning på slagterierne og dermed besparelser til fællesskabet, så derfor vil jeg gerne opfordre til, at man får rettet data på tilvækst, udleverings-strategi, slagtevægt og dødelighed, hvis man fortsat kører med standarddata, samt hvis der er sket ændringer. Her kan den nye kurve også være med til at vise, hvordan tilmeldinger og prognose passer sammen, siger Nicolaj Nørgaard.

Man kan tilgå figuren via Danish Crown Ejersiden gennem menupunktet Statistik/Finans.