Abonnementsartikel

Møllerup Gods har fremavlet hampesorten Finola og nu bliver det muligt at sælge danske frø.

Det er lykkedes Møllerup Gods at få certificeret hampesorten Finola og godset kan nu som de eneste sælge certificeret udsæd, der er produceret i Danmark. Tidligere har man måtte købe importeret hampeudsæd, der oftest fremavlet så langt væk som Canada. Det skriver Møllerup Gods i en pressemeddelelse.

Godsets interesse skyldes en stigende efterspørgsel.

- Her på Møllerup har vi valgt at gå ind i arbejdet med at få certificeret udsæd, da Hamp til fødevarer de seneste år har været i kraftig vækst først i Nordamerika og nu i hele Europa ? derfor regner vi med at kunne sælge kvalitets udsæd til hampeavlere ikke bare i Danmark men også i resten af Europa, skriver Stig Gamborg, godsejer på Møllerup Gods.

Sorten Finola udmærker sig ved et højt indhold af olier, proteiner og fibre. Finolaen indeholder alle de essentielle olier og alle de essentielle aminosyrer. Særlig er den rig på de sjældne omega-3 fedtsyrer. Derfor er sorten Finola særlig populær til fødevarer.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Kræver tilladelse

De særlige værdifulde essentielle fedtsyrer har en sammensætning, der er perfekt til fødevarer/kosttilskud men også til hudpleje.

- Vi er meget stolte af, at vi har fået certificeret vores Finola udsæd. Det er jo en virkelig god sort, som er både højtydende, og så modner den fint selv i vores nordlige klima. Og så er det vigtigt for landmændene, at den kan høstes med en almindelig mejetærsker, skriver Anne Sophie Gamborg, godsejer Møllerup Gods

Finola er en højtydende sort, der er klar til høst efter 120 dage. Den certificerede udsæd kan bruges af både økologiske og konventionelle landmænd. Finola dyrkes helt naturligt, uden brug af planteværnsmidler. Det skriver Møllerup Gods i en pressemeddelelse.

Møllerup Gods sår for 4. år i træk her i 2018 hampesorten Finola på egne marker. I år forventes det, at der i Danmark skal sås mere end 500 hektar med hampesorten.

Man skal indhente tilladelse til dyrkning af alle former for hamp. Sorten Finola er en industrihamp, der skal indhentes tilladelse til dyrkning af hamp hos Miljø- og Fødevareministeriet.