Abonnementsartikel

Påskelørdag afholdte Holbæk-Odsherred LandboUngdom pløjestævne hos Benny og Annie på Røjlegården i Stigs Bjergby.

Tidlig lørdag morgen trodsede 17 pløjere og en enkelt hestepløjer det kolde vejr, for at dyste mod hinanden i pløjning på en let frosset mark, der dog tøede op senere og blev en smule fedtet. Dette forvoldte heldigvis ingen større problemer for at kunne trække plovene og der blev lavet nogle flotte præstationer.

Der var syv vendeplove og 10 standardplove - fire af disse var med for første gang, det glæder os at der dukker nye op, som har lyst til at prøve kræfter med denne sport.

Dagen startede tidligt for bestyrelsen, hvor der blev lavet en lille plovkro i hjørnet af maskinhuset, som lå lige op af marken, hvilket var rigtig dejligt og nemt.

Efter morgenmaden, der var sponseret af Knabstrup Bageren, var der en instruktion af dommer Peter Kofoed. Her var der også mulighed for at få svar på eventuelle spørgsmål inde opstart.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Pløjefelterne blev delt ud ved lodtrækning og pløjerne kørte i marken. Her blev der gjort klar med første opgave: flækning. Efter flækningen var vurderet og dømt, forsatte opgaven med at pløje feltet færdigt inde for tidsrammen.

Alle mand pløjede efter bedste evne, der blev sat stokke, målt, vurderet, delt erfaringer, luret lidt hos naboen, skruet og stillet på plovene.

Dagen sluttede med en pokaloverrækkelse til den bedste mand i hver klasse.

Holbæk-Odsherred LandboUngdom vil gerne takke for en rigtig god dag.