Abonnementsartikel

Den danske kalvekødsproduktion sætter det laveste CO2-aftryk nogetsteds i verden. Desuden overgår de dyrevelfærdsmæssige normer herhjemme udlandets.

Hører man til de, der sætter pris på et stykke lækkert kalvekød, blandt andet her i påsken, så er der tungtvejende grunde til at vælge dansk produceret kalvekød frem for importeret.

Det påpeger formanden for foreningen Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen i en pressemeddelelse.

Hans forklaring er blandt andet, at dansk kalvekød produceres på en måde, der ligger i den absolutte top på verdensplan med hensyn til klimavenlighed.

- På grund af løbende forskning og udvikling af produktionssystemerne herhjemme sætter den danske kalvekødsproduktion det laveste CO2-aftryk nogetsteds i verden, lyder det fra Lasse Olsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er påvist i projektet "Kalve- og oksekød" fra oktober sidste år ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet.

Mindsk eksporten

- Køber man dansk kalvekød i stedet for udenlandsk, bidrager man i øvrigt til at mindske eksporten af danske kalve til opfedning i udlandet, hvor de dyrevelfærdsmæssige normer ikke kan måle sig med de danske, siger Lasse Olsen.

I øjeblikket eksporteres der omkring 30.000 kalve om året til opfedning i udlandet, fortrinsvis Holland.

Lasse Olsen gør desuden opmærksom på, at et betydeligt antal danske tyrekalve af racen jersey hvert år aflives, fordi der ikke er økonomi i at fede dem op. Dette tal kan man også være med til at bringe nedad, hvis man vælger dansk kalvekød frem for udenlandsk.

- Der er også god grund til at vælge dansk kalve- og oksekød frem for kød fra Sydamerika, hvor der fældes regnskov for at skaffe plads til husdyrhold, påpeger Lasse Olsen.