Det meste af året har noteringen ligget på et niveau, hvor man igen kan tjene penge på svineproduktion. Og helt nye tal viser, at 2017 ser ud til at give det bedste økonomiske resultat for dansk svineproduktion siden 2001, lyder det fra Erik Larsen, formand for svineproduktion ved Landbrug & Fødevarer, på årets svinekongres i Herning. Det er ifølge ham særligt eksporten til Kina, der har hjulpet opsvinget i gang.

- Der har været et acceptablet nuiveau for afregning, selvom træerne ikke vokser ind i himmelen. Opsvinget er i gang i Kina. Der har været en fornuftigt økonomi, specielt fordi foderprisen har været fornuftig, siger Erik Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

L&F ønsker at udvide slagtesvineproduktionen i Danmark. Erik Larsen fremhæver, at den smågrisepris, vi har set i det forgangne år på eksportmarkederne, har været ekstremt høj. Og derfor er eksporten af smågrise, ifølge Erik Larsen, stadig en god forretning.

- Faktisk har vi aldrig tidligere set det spænd, der er mellem eksportprisen og den beregnede notering. Smågriseeksporten nyder godt af den faldende produktion i flere europæiske lande og generelt kan vi glæde os over, at danske grise er i høj kurs i udlandet. Både på grund af vores gode gener, men også på grund af vores effektive produktion, der gør os konkurrencedygtige på de markeder, siger Erik Larsen.