Abonnementsartikel

Vi vil arbejde mod med bedre dyrevelfærd, bæredygtighed og sporbarhed - lyder det fra L&F.

Dansk svineproduktion har betydelige styrker, som producenterne skal fastholde og udbygge. Effektivt avlsarbejde og god management har sikret os en plads i Europa med de laveste omkostninger, og der er en tro på, at Danmark kan holde den position mange år frem i tiden, lyder det fra Erik Larsen, der er formand for svineproduktion ved Landbrug & Fødevarer.

- Vi tror, hverken vi i bestyrelsen eller ret mange andre svineproducenter, at vi kan overleve på pris alene. Heldigvis vil fremtidens forbrugere stille meget høje krav til sporbarhed, fødevaresikkerhed, bæredygtighed og dyrevelfærd, siger Erik Larsen.

- Hvis vi selv sætter visionære mål, der imødekommer samfundets bekymringer, er det nemmere selv at få lov til at sætte tidsrammen for udviklingen og kommunikere udfordringerne. De næste 10 år vil vi gøre alt for at blive førende i verden på at producere til de mest krævende moderne forbrugere, siger han.

Han henviser til, at forbrugerne i fremtiden vil efterspørge fritgående søer i farestier, grise med hele haler og en produktion så vidt muligt uden brug af kastration.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er helt korrekt, og derfor er der også en stor faglig udfordring, men det er den vej, vi skal. Og så skal vi som altid arbejde målrettet på at styrke slagtesvineproduktionen i Danmark, siger Erik Larsen.