Digitalisering giver store muligheder for landmænd. Seges har allerede gode erfaringer med brug af data til at skabe fremdrift, lyder det fra Christian Fink Hansen, der er sektordirektør ved svineproduktion hos Seges, til årets svinekongres i Herning.

- Vi har været en central spiller i Panel for Digital Vækst i Fødevareklyngen, som præsenterede sine anbefalinger her i september. Seges vil være det centrale omdrejningspunkt i digitaliseringen, siger Christian Fink Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er ifølge sektordirektøren en god forretning i at dele data inden for systemet, men med en advarsel om, hvor de data ellers bliver delt. For at få yderligere rådgivning anbefaler Christian Fink Hansen at kontakte Seges.

- Data har mange muligheder. Og lige nu arbejder vi sammen med Danish Crown og Århus Universitet på at udvikle et system, der gennem data kan dokumentere miljøaftrykket af de danske svineprodukter fra jord til bord. Det er en god konkurrenceparameter på verdensmarkedet i fremtiden, siger Christian Fink Hansen.

Der kommer hele tiden ny viden, så følg med i udviklingen anbefaler Christian Fink Hansen.