Et par ualmindeligt trofaste brødre , Ole og Karl Erik Laursen, har begge haft hele deres arbejdsliv lige fra elevtiden hos Helms TMT Centret i Lind ved Herning. Kun Ole Laursen har haft en enkelt omvej i form af ni måneders værnepligt.

Med henholdsvis 46 og 54 år i firmaet havde Helms valgt at fejre de to medarbejdere for det lidt specielle jubilæum - 100 år tilsammen - i forbindelse med Landsskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Helms-standen var der fredag eftermiddag gæster, musik og taler for de to medarbejdere, og maskinsalg og -fremvisning blev for en stund sat på stand by.

Ole Laursen er kørende servicemontør med særligt fokus på blandt andet Schäffer-minilæssere og de ældre Zetor-traktorer.

Karl Erik Laursen er sælger og har også en fortid på værkstedet, hvor han var værkfører i 25 år fra 1975 til 2000.

Brødrene har i de mange år hos Helms oplevet en rivende udvikling, men det er ikke noget, de bemærker som noget særligt.

- Det er jo kommet lidt hen ad vejen i takt med nye modeller, og pludselig en dag stod der også en computer, siger de som om det nærmest har været en del af hverdagen at tage de mange nye opgaver og muligheder til sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De udtrykker sig begge i afdæmpede vendinger, og de lægger ikke skjul på, at de ikke har været alt for trygge ved at skulle fejres. De er blevet interviewet til aviser, tv og radio, men de siger dog samstemmende, at det har været knapt så slemt, som de frygtede.