Abonnementsartikel

Den britiske maltningskomite, IBD, har nu godkendt den nye maltbygsort Laureate fra forædlingsvirksomheden Syngenta til brygning og destillering.

Den britiske maltningskomite, IBD, har nu godkendt den nye maltbygsort Laureate fra forædlingsvirksomheden Syngenta til brygning og destillering. Hermed opnår sorten en placeret i det fine maltbygselskab sammen med sorter som Propino, Quench, KWS Irina og RGT Planet.

En godkendelse fra britiske IBD betyder i praksis at sorten 'blåstemples' til anvendelse til destillering og bryggeri. Dette åbner op for gode eksportmuligheder til større europæiske malterier for danske landmænd, hvorfor sorten betegnes som 'afsætningssikker'.

At blive godkendt af IBD er en lang proces, hvor 1000 ton af sorten bliver gennemtestet på tværs af flere egenskaber. For at blive godkendt kræves det at sorten holder et stabilt kvalitetsniveau og at sorten fungerer i bryggeriprocessen. IBD tester max fem sorter om året.

Gode dyrkningsegenskaber

Laureate udmærker sig ved et særdeles stabilt, højt udbytte i alle europæiske lande, og i Danmark har sorten i tre års gennemsnit givet forholdstal 105, hvilket gør Laureate til Danmarks højest ydende vårbygsort.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Der er altså tale om en fantastisk ny sort til de danske landmænd, som udover det høje, stabile udbytte også har nogle attraktive dyrkningsegenskaber, siger såsædschef, Carsten Lundsteen, fra Syngenta Nordic og fortsætter:

- Laureates sortering er hvert år blandt de bedste på markedet. Den har en fin sygdomsresistens og klarer sig enestående under forskellige vækstforhold.

- I Syngenta er vi stolte over, at det igen er lykkes os, at forædle en ny vårbyg topsort til danske landmænd, der forventes at blive en værdig afløser for Quench. Quench har i mange lande, herunder Danmark, domineret det europæiske maltbyg markedet i over 12 år.