Fødevarestyrelsen har muligvis svaret på, hvordan danske grise kan slippe af med den frygtede MRSA-bakterie - dyrene skal have frisk luft. Det skriver dr.dk.

- Når grisene kommer ud i den friske luft under økologiske forhold, hvor der heller ikke er så mange dyr til stede, så er de ikke under det løbende infektionspres, og så renser de sig selv, siger Stig Mellergaard, der er souschef i kontor for dyresundhed i Fødevarestyrelsen, til dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er netop fødevarestyrelsen, der har iværksat en undersøgelse, hvor de foreløbige resultater altså peger på, at frisk luft kan have en positiv effekt på dyrenes helbred. Forklaringen skulle være, at MRSA-bakterien har gode forhold i de støvede svinestalde.

Hos landbrugets rådgivningscenter Seges vil sektordirektør for svineproduktion Christian Fink Hansen ikke afvise, at konventionelle bønder kan gøre mere for at begrænse støvet i staldene.

- For eksempel vådfoder har mindre støv end tørt foder, så vi vil bruge de her resultater til at undersøge, om hvis vi med kendte virkemidler kan reducere støv, bliver der så bliver mindre MRSA i de besætninger, siger han til dr.dk.