Fra og med 1. januar 2019 skal alle Danish-godkendte besætninger lokalbedøve deres pattegrise før kastration. I starten af året blev det tilladt for staldpersonalet selv at lægge lokalbedøvelse.

Det skriver Seges i sit nyhedsbrev.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

For at indsamle erfaringer fra nogle af de første besætninger, der er gået i gang, har Seges Svineproduktion startet et erfa-netværk med såkaldte frontrunner-besætninger.

- I sidste måned havde vi første møde med besætningerne og det var både interessant og positivt at se, hvordan de er gået til opgaven med krum hals, skriver Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion i nyhedsbrevet.

Tidligt i gang

For at komme i gang med lokalbedøvelse før kastration, skal man på kursus med en teoretisk og en praktisk del.

Erfaringerne fra frontrunner-besætningerne viser, at det er en god idé at komme i gang tidligt, så man kan gøre sig sine egne erfaringer, inden det bliver et krav fra 1. januar.

Pattegrise skal bedøves ved kastration for at undgå akutte smerter. Loaklbedøvelsen kan tage smerten i 30-45 minutter. Når der bruges lokalbedøvelse bliver helingstiden kortere, der er færre komplikationer og mere aktivitet ved yveret efterfølgende.