Skiold A/S har indviet sit seneste projekt i Letland. Projektet er det største anlæg solgt i Letland og kunden er Aivars Kokts, en innovativ lettisk landmand, som havde et ønske om selv at stå for hele processen fra jord til bord. Hans historie er så spændende, at den lettiske landbrugsminister, J?nis D?klavs, selv ønskede at se gården, og deltog derfor i den officielle åbning, hvor han klippede snoren.

Aivars Kokts ejer gården, Ulbroka, som er en stor full-line produktion med 1100 søer og slagtesvin, . Han har en fuldt integreret produktion, hvor han gennem egen planteavl delvist producerer råvarer til eget foder, svineproduktion, eget slagteri og salg af slagte kroppe til videre forarbejdning hos kunder samt salg af fersk kød til butikker, biogasanlæg hvor gyllen fra gården omdannes til varme og elektricitet. Og derudover nu også et Skiold anlæg bestående af kornopbevaring, tørring og rensning af eget og indkøbt korn samt produktion af eget foder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aivars Kokts ønskede et fleksibelt og skalerbart møllerisystem. I projektet er der lagt vægt på, at det skulle være den helt rigtige løsning baseret på kvalitet hele vejen igennem.

I Letland, hvor mange gårde tidligere var kollektiver, bliver flere og flere gårde nu ombygget til moderne gårde. På gården "Ulbroka" har man taget skridtet videre, og fremstår nu som en topmoderne svineproduktion i samme liga som moderne svineproduktioner i andre lande.

Aivars visioner kombineret med Skiolds viden og gennemtestede løsninger har resulteret i den nye og innovative løsning på "Ulbroka". Visionerne og de lokale, sporbare varer overraskede landbrugsministeren positivt.

Fra jord til bord konceptet giver et helt nyt syn på øget fødevaresikkerhed, friske fødevarer og økonomi. Konceptet opretholder gårdens økonomiske levedygtighed, og forbedrer levevilkårene for landmanden og samfundet generelt.

Ved at satse på bæredygtigt landbrug, bidrager Aivars samtidig til at reducere udledningen af CO2 ved at produkterne sælges lokalt, og derved ikke kræver videre transport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Aivars Kokts har valgt en avanceret fodermølleløsning fra Skiold til at opfylde sine visioner om produktion fra jord til bord. Vi har leveret en komplet løsning med indtag, rensning, tørring, udendørs buffersiloer, lagersiloer til opbevaring med temperaturfølere i både lagersiloer og buffersiloer, transportudstyr samt en komplet fodermølle.

Fodermøllen kan ved hjælp af en SK10T skivemølle producere op til 7 tons foder i timen. Derudover består fodermøllen af en makrovægt, 3-step horisontalblander, WB500 premix vejebeholder med 12 premix påslag, minidoserer til mikro-mineraler, manuelt påslag til dosering af specielle råvarer, olie tilsætning samt 11 færdigvaresiloer.

Hele anlægget styres centralt af en FlexmixPro II computer, som giver fuldt overblik over produktionen.

Der er lagt vægt på transportvejene, hvilket betyder at der i en og samme proces kan tages korn ind samtidig med, at kornet for eksempel tørres, og samtidig køres korn fra lagersiloer ind til fodermøllen. Herved går ingen af processerne i stå, og produktiviteten øges.