Abonnementsartikel

Frank Poulsen og Thyregod A/S har indledt et strategisk samarbejde om den mekaniske ukrudtsrobot Robovator, og de oplever stor interesse fra USA.

Frank Poulsen fra F Poulsen Engineering er manden bag den danske opfindelse Robovator, der er en mekanisk ukrudtsrobot.

Robotten har været på markedet i seks år, og der er allerede solgt over 50 maskiner. Nu oplever Frank Poulsen en så stor interesse for robotten fra amerikanske kunder, at han har indkaldt forstærkninger. Han har derfor indgået et strategisk partnerskab med den midtjyske redskabsproducent Thyregod A/S der producerer de tre velkendte brands Thyregod - Tim og Kimadan.

- Vi har fået så mange henvendelser, at jeg ikke selv kan klare efterspørgslen. Derfor giver det mening, at vi har indgået et samarbejde, for Thyregod A/S har den fornødne ekspertise og kapacitet, som jeg har brug for, siger Frank Poulsen.

Hos Thyregod A/S glæder man sig også over det nye samarbejde, og der er også blevet plads til en Robovator-robot på vognproducentens stand ved Agromek:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi synes, at der er fremtid og nogle spændende perspektiver i Robovator-maskinen. Der bliver flere og flere mennesker, der skal brødfødes, og der kommer mere fokus på afgrøder, som er lavet uden kemi. Her mener vi, at Robovator kan spille en vigtig rolle, siger Claus Harrild Jensen, der er administrerende direktør hos Thyregod A/S.

Maskinen sælges allerede i Danmark og i store dele af Europa, og nu hvor Thyregod A/S og Frank Poulsen er blevet partnere, giver det mulighed for at fokusere mere på både det amerikanske og svenske marked.

Dansk opfindelse

Robovatoren er en modulopbygget mekanisk ukrudtsrobot, og den største maskine, som Frank Poulsen har bygget, havde en arbejdsbredde på 31 rækker.

I hver række er der et kamera - der både optager med rødt og et infrarødt lys - der scanner marken. Når kameraerne ser en afgrøde, sendes der en besked til de luge-knive, som fjerner ukrudt, og knivene åbnes, så afgrøden ikke skades af ukrudtsbekæmpelsen.

- Maskinen er mere præcis end håndkraft, og da der er monteret lys på maskinen, kan den faktisk køre i døgndrift, siger Frank Poulsen.

Den avancerede maskine er en dansk opfindelse, og Frank Poulsen har selv udviklet kameraerne på maskinen. På trods af at maskinen er meget avanceret, så er der ikke behov for en stor trækhest foran. Frank Poulsen fortæller nemlig, at den fem-rækkede udgave af Robovator-maskinen blot bruger syv af traktorens hestekræfter.