Enhedslisten vil efter tv-udsendelsen om MRSA-problemerne i de danske svinestalde ikke vente på, at erhvervet selv finder frem til en løsning.

Partiets landbrugsordfører, Maria Reumert Gjerding, kræver øjeblikkelig handling, efter at tv-udsendelsen dokumenterede, at Fødevarestyrelsen i årevis har tilbageholdt helt afgørende ekspertanbefalinger for at beskytte svineindustrien:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det står klart, at vi må handle nu, og at vi må gøre det, vi burde have gjort for flere år siden - nemlig at få MRSA ud af de danske svinestalde.

Maria Reumert Gjerding, landbrugsordfører Enhedslisten

- En effektiv indsats mod MRSA er blevet blokeret af Fødevarestyrelsen. Anbefalingerne har helt entydigt peget på, at indsatsen mod de resistente bakterier skal fokusere på at fjerne MRSA fra svinestaldene, og at indsatsen i den såkaldte avlstop er helt afgørende, siger Maria Reumert Gjerding.

Rystende vanvid

Enhedslistens landbrugsordfører kalder det dybt rystende og fuldstændig vanvittigt:

- Fødevarestyrelsen har i årevis varetaget interesserne hos svineindustrien i sådan en grad, at afgørende anbefalinger til, hvordan vi kunne bremse spredningen af resistente bakterier, er blevet tilbageholdt for Folketinget. Konsekvensen af denne skandale er, at smitten med MRSA bakterier næsten er helt ude af kontrol. Det er dybt alvorligt. Hvis vi ikke får styr på den stigende udbredelse af antibiotikaresistente bakterier, risikerer vi, at penicillin ikke længere kan behandle helt almindelige infektioner, fortsætter Maria Reumert Gjerding.

Hun kalder MRSA en kæmpe trussel mod folkesundheden og slutter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det står klart, at vi må handle nu, og at vi må gøre det, vi burde have gjort for flere år siden - nemlig at få MRSA ud af de danske svinestalde. Og det skal vi gøre, uanset hvad konsekvenserne er for dansk svineproduktion. For intet erhverv er så vigtigt for Danmark, at dets produktionsmetoder skal gå ud over befolkningens sundhed og koste menneskeliv.