Abonnementsartikel

Groundswell er en ny konference, som er rettet mod den stigende interesse for No-till.

For første gang blev det engelske Groundswell No-till show gennemført den 30. juni lidt nord for London. Det blev gennemført på et landbrug og i samarbejde med en række firmaer.

Det var en imponerende succes, og jeg vil anslå, at der var omkring 500 besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Interessen for No-till er enorm og kraftigt stigende, og det skal nok ses i lyset af to meget store problemer i engelsk landbrug: ager-rævehale og svigtende udbytter, som en følge af lavt kulstofindhold i landbrugsjorden og jordkomprimering.

Dagens program var imponerende, og det var umuligt at deltage i alt, fordi der var sideløbende foredrag i to lader, arealer sået til med efterafgrøder, firmastande, udendørs regnsimulator og kørsel og præsentation af såmaskiner på et stort areal, som lå udyrket til at køre demonstration på.

Foredragene i den store lade samlede så mange tilhørere, at de 320 siddepladser ikke var nok, og mange måtte derfor stå op.

Der var en lang række spændende foredrag af eksperter og praktiske landmænd. Et rigtig flot arrangement, som var vel gennemført og planlagt.

I Agro, der udkommer i dag fredag den 12. august kan du læse mere om: - såmaskinen skal være med tand- eller skiveskær, - hvordan minimal jordforstyrrelse er et våben, - en advarsel omkring landbrugsjordens forringelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men allerede nu kan du læse artiklen og se flere billeder ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.