Abonnementsartikel

Tyske Tebbe tilføjer skiftelad-system og hydraulisk undervogn til den populære HS240-model.

Tebbe kan til sæson 2016 tilbyde den populære HS240-model med hydraulisk undervogn og skifteladssystem.

- Undervognen bliver dermed identisk med storbroren, den tre-akslet HS320-spreder, fortæller Bjarne Rytter fra Rytters Maskiner, som har importen af Tebbe til Danmark, som sælges igennem MI-forhandlernettet.

Tebbe HS240 har været på markedet i flere år, men nu tilbydes den 29 kubikmeter spreder med skiftelad, og dermed kan sprederen benyttes med en 50 kubikmeter frakørselskasse med bundkæder, uden for staldgødningssæsonen.

Tre stærke valser

Sprederen er udstyret med hele tre lodrette spredevalser, som alle er 60 millimeter aksler, hvor spidserne på opriverne er belagt med Hardox stål.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- De tre spredevalser giver et langt pænere spredebillede, end hvis der var to valser, og samtidigt er valserne bedre til at knuse materialet, påpeger Bjarne Rytter.

Generelt er HS-serien en stærk staldgødningsspreder, som har Hardox-belagt hårdmetal flere steder.

- Når staldgødningen kommer fra valserne falder det ned på to tallerkener, som også er belagt med Hardox-stål og med justerbare kastevinger.

Gearkasserne til tallerknerne er meget kraftige og dimensioneret til 100 hestekræfter hver. Generelt kræver det 250 til 300 hestekræfter at køre med sprederen, men Bjarne Rytter fortæller også om kunder, som kører med 400 hestekræfter foran sprederen.

Høj spreder

Den hydrauliske undervogn er standard på den opdateret HS240-model, og som ekstra udstyr, kan der vælges et hydraulisk affjedret træk.

Den hydrauliske undervogn gør det også muligt at hæve den forreste aksel på sprederen.

- Med dæk-størrelse på 850/50 R 30.5, så bliver den totale læssehøjde med ekstra sider på fire meter, så det kræver en god læssemaskine, forklarer Bjarne Rytter, som er klar til at leverer de første Tebbe HS240 med hydraulisk undervogn i 2016.