Inatreq Active er et nyt svampemiddel til kornafgrøder, som Dow AgroSciences er på vej med.

Dow AgroSciences er i gang med at registrere Inatreq med henblik på i første omgang at få det godkendt til brug i alle lande med et stort forbrug af kornfungicider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingen er stadig i gang, og de første registreringer af Inatreq forventes at blive godkendt i 2018.

Dow AgroSciences forventer et årligt salg på over 200 millioner dollar, når produktet er fuldt indfaset.

Ramiro De La Cruz, Vice President, Crop Protection, Dow AgroSciences konstaterer, at Inatreq er det eneste svampemiddel i branchen, som virker et andet sted i svampen end hidtil godkendte svampemidler til bekæmpelse af svampesygdomme i korn, hvilket vil være til stor gavn for landbruget, som er på udkig efter nye svampemidler i kampen mod resistens mod planteværn.

- Inatreq har et unikt virkningsspektrum mod svampesygdomme i korn. Markforsøg har vist, at der opnås effektiv bekæmpelse af vigtige sygdomme ved brug af Inatreq. Det nye svampemiddel giver en stærk og langvarig effekt mod hvedegråplet (Septoria tritici) og har samtidig også effekt på rust og andre sygdomme, fremhæver Dow AgroSciences.

Dow AgroSciences udvikler og markedsfører planteværnsmidler og bioteknologiske løsninger til planter. Selskabet er 100 procent ejet af The Dow Chemical Company og har sit hovedkvarter i Indianapolis, Indiana, USA. I 2014 omsatte virksomheden for 7,3 milliarder dollar på verdensplan.