Mens de fleste banker er mere end almindeligt på vagt over for landbrugskunderne, så står AP Pension klar med 300 millioner kroner til investering i landbruget i første halvdel af 2015.

Dermed er AP Pension klar til at fordoble sine investeringer i dansk landbrug, og konceptet er at overtage nødlidende landbrug, efter bankerne har taget tabene og indsætte en dygtig, ung landmand på stedet. Det skriver Finanswatch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en lille pulje af unge, dygtige landmænd, som vi gerne vil sætte i gang. Når vi finder en bedrift, er der nogle gange en mere oplagt løsning på driftslederen. Det kan for eksempel være sønnen, der viser sig at være dygtig. Hvis ikke, trækker vi en af vores dygtige landmænd op ad puljen, siger Søren Dal Thomsen, adm. direktør i AP Pension.

Ifølge pensionsselskabet er de unge landmænd blandt landets mest effektive og derfor godt rustet til den nuværende situation, hvor kun de dygtigste landmænd kommer fornuftigt igennem krisen.

Det er lidt mere end et år siden, at AP Pension første gang opkøbte et landbrug. Her var 27-årige Jesper Toftager ved roret, og aftalen er, at han skal forpagte gården i ti år med efterfølgende mulighed for at købe bedriften. Siden da har AP Pension investeret i yderligere seks landbrug.