I starten af januar vil vareudbuddet begynde at se anderledes ud hos flere maskinforhandlere rundt i landet. Valtra og Claas vil ikke længere blive solgt samme sted, idet forhandlerne er blevet bedt om at vælge mellem de to fabrikater. Det er LMB Danmark, som forhandler Claas, der har afstedkommet valget, og direktør Michael Husfeldt synes, at processen er gået fint.

- Fordi begge mærker er en del af Lantmännen-koncernen, har det ikke været et svært arbejde, og vi synes, at alt er forløbet fint. Vi har åbent spurgt forhandlerne, hvad de tror vil gavne dem bedst, og så har det været deres helt egen beslutning, siger Michael Husfeldt og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det gør naturligvis ondt på forhandlerne at miste et varemærke, men samtidig kan de også godt se, at det er den rigtige vej i forhold til at blive endnu mere specialiseret og yde endnu bedre service. Hvis man skal være bedst mulig til at sælge og servicere et produkt, så er det svært at have flere mærker i butikken.

Tiltag for at øge markedsandelen

At bede forhandlerne vælge mellem de to mærker er ifølge Michael Husfeldt et af flere tiltag, hvormed LMB Danmark gerne vil øge markedsandelen i Danmark.

- Vi har jo påbegyndt et generationsskifte og har i den forbindelse fået en ny ledelse, og derudover har vi også stiftet LMB Finans, som hjælper vores kunder med finansieringen af deres maskiner. Og slutteligt er vi jo også tilbage på Agromek som selvstændig virksomhed. Det har vi store forventninger til, og vi regner bestemt med, at det giver resultater. Vi sælger naturligvis ikke flere maskiner lige med det samme, fordi vi er på Agromek, men på mellemlangt sigt tror vi, at det bliver en gevinst for os, slutter Michael Husfeldt.