Fra gård til butik på maksimalt 24 timer.

Så hurtigt skal det gå, for at kunne kaldes rigtig frisk, mener Arla, som i denne uge omlægger mælkeindsamling og distribution af mælken Lærkevang for at kunne garantere forbrugerne så frisk mælk som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Datostemplet tæller

- Såvel vores egne som andres undersøgelser viser, at forbrugerne lægger meget stor vægt på datostemplet, når de skal købe mælk. Samtidig er mælkemarkedet under pres i Danmark, både fra billigmælk og tysk mælk. Hos Arla synes vi derfor, det er oplagt at sætte ekstra fokus på den friske danske kvalitetsmælk, og vi har en ambition om at levere Danmarks friskeste mælk til butikkerne, siger Jakob Knudsen, der er marketingdirektør i Arla Danmark.

Afstand til mejeriet

Derfor vil Lærkevang-mælken nu komme fra gårde, der ligger i passende afstand fra mejerierne i Slagelse, Christiansfeld og Hobro.

- Forbrugerne har gennem en længere periode påpeget, at friskhed er det vigtigste parameter, når de køber mælk, og det tager vi nu konsekvensen af, siger Jakob Knudsen.

Lærkevang er hidtil blevet blevet markedsført som "Mælk fra køer på græs", men på grund af distributionsomlægningen vil Lærkevang fremover komme både fra gårde, hvor køerne er på græs i sommerhalvåret, og fra gårde, hvor de ikke er.