MRSA står for Methicillin Resistent Staphylococcus Aureus, som betyder, at stafylokokken er resistent overfor de antibiotika, som man normalt behandler stafylokokinfektioner med i Danmark.

MRSA betyder ikke multiresistent, og der findes andre former for antibiotika, som kan anvendes til behandling. Problemet er dog, at med mindre man ved, at en patient har - eller har mistanke om - MRSA, vil man i Danmark blive behandlet med et uvirksomt antibiotika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrere og med bivirkninger

Man kan derfor spørge om, hvorfor vi ikke altid anvender et antibiotika, som også virker på de resistente stafylokokker?

Det skyldes flere ting. For det første er disse andre antibiotika ofte væsentlig dyrere. For det andet kan have bivirkninger. Ved brug af bredspektrede antibiotika risikerer man desuden, at der udvikles langt flere resistente bakterier generelt. Sidstnævnte er ikke blot teoretisk men er set i en række lande, hvor der findes så resistente bakterier, at der ikke længere findes antibiotika til behandling.

I Danmark og resten af Norden og Holland er antallet af personer smittet med resistente bakterier meget lavt, og med en restriktiv antibiotikapolitik mener vi, at vi fortsat kan holde niveauet lavt.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 4. januar.