I lang tid har de store svineproducerende lande som Brasilien og USA trukket det længste strå, når det gjaldt om at holde omkostningerne nede i svineproduktionen. Den globale krise, tørke og foderpriser har sendt de andre op på dansk niveau.

Det oplyser Videncenter for Svineproduktion i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Vi mærker krisens konsekvenser, hvor vi kan konkurrere med de store. Når USA nu er på niveau med os, så giver det dansk svinekød en konkurrencefordel på de internationale markeder, fortæller Lindhart B. Nielsen, formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion.

De store landes tab af konkurrenceevne skyldes en række faktorer som stigende foderpriser og stigende lønninger. Samtidig har de danske svineproducenter i en årrække arbejdet målrettet på at optimere forbruget af foder og forbedret pasning af grisene for en høj produktivitet.

– Der er lys i horisonten for danske svineproducenter, fordi vi allerede har den europæiske førertrøje i forhold til lave omkostninger. Vi leverer kvalitetskød til en god pris. Selv om vi er tæt forfulgt af andre, så er det en plads, vi fortsat vil kæmpe for at bevare, for det giver arbejdspladser og vækst til landet, siger Lindhart B. Nielsen.