Abonnementsartikel

Porc-Ex-koncernen sætter i næste uge endnu en jumbojet på vingerne i Billund, fyldt med 1200 avlsgrise til Rusland.

Porc-Ex Breeding A/S sender for fjerde gang en Boeing 747-400 med DanAvl-grise til Rusland. Flyet er chartret specielt til lejligheden og skal flyve cirka 7.500 kilometer til Ulan Ude i Rusland, som ligger cirka 300 kilometer fra grænsen til Mongoliet. Turen varer syv timer.

Leveringen er den sidste af i alt fire flyvninger, og alle 5.000 styk LY- og Yorkshire-sopolte med tilhørende orner er dermed leveret og klar til at producere slagtegrise under nye himmelstrøg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At kunden vælger at betale en relativ høj pris for flytransporten af de pågældende dyr, understreger den store internationale anerkendelse, DanAvl-genetikkens kvalitet har opnået, vurderer Porc-Ex.

Det er en - af Porc-Ex Breeding allerede kendt - russisk landbrugskoncern, som er i færd med at etablere en svineproduktion med 5.000 søer og produktion af 150.000 slagtesvin pr. år i et område med meget lidt ”organiseret” svineproduktion. Landbrugskoncernen producerer svin i to andre regioner i Rusland, også overvejende med DanAvl-genetik og har på disse produktionssteder i alt cirka 27.000 søer.