Når Olga og Igor fra Moskva sætter tænderne i en pølse - så betyder det ofte kroner i kassen i Kolding. Virksomheden European Quality Food sælger nemlig tonsvis af svinekød og fedt til russerne, og det er god forretning. Det fortæller P4 Trekanten.

- European Quality Food i Danmark er Europas tredjestørste eksportør af frosset svinespæk til Rusland. Det begyndte tilbage i 1994, og vi har intensivt arbejdet på det marked lige siden. Vi har specialiseret os i at levere frosset svinespæk. Mange danskere tror, at det er et affaldsprodukt, men det er det bestemt ikke. Det er en meget vigtig råvare-bestanddel i pølseproduktionen i Rusland, siger Ole Koed-Madsen, ejer og administrerende direktør for European Quality Food, til P4.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faktisk har European Quality Food så gode erfaringer med det russiske marked, at de i dag, torsdag, er forbilledet på en konference, der netop handler om at få succes med danske eksporteventyr til Rusland. Og nøglen til succes er grundig forberedelse.

- Man skal først og fremmest foretage markedsresearch, når man går ind på et marked. Man skal identificere sin målgruppe og sætte sig ind i lovgivningen. Der er mange aspekter. Rusland i dag er et meget civiliseret samfund, hvor man med ro i sjælen kan gøre gode forretninger, siger Ole Koed-Madsen.

Til konferencen "Få succes på det russiske marked" skal bl.a. handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr og Danmarks ambassadør i Rusland, Tom Risdahl Jensen, også holde oplæg.