Den thailandske ambassadør i Danmark, Piyawat Niyomrerks, var på uvant besøg i en dansk svinestald, for at blive klogere på, hvordan danskerne producerer fødevarer.

Besøget var en del af en rundrejse i Nordjylland, og i den forbindelse havde ambassadøren ytret ønske om at se et landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmand Per Bach Laursen fra Overlade ved Løgstør åbnede stalddørene og gav en rundtur blandt gårdens 1.200 søer for ambassadøren og den syv mand store delegation. 

- Baggrunden for ambassadørens interesse for landbrug er krisen i den globale fødevareproduktion, som spidser mere og mere til. I Thailand producerer de selvfølgelig også fødevarer, men ambassadøren har efter to år i Danmark fået fornemmelse for, at vi i Danmark er ret gode til at drive landbrug, om det så er produktion af græsfrø, mink eller som her svinekød. Derfor ville han gerne se, hvordan et dansk landbrug fungerer i praksis, fortæller Per Bach Laursen og fortsætter:

- Han var forundret over, at der kun skal seks mand til at passe de 1.200 søer, og samtidig syntes han, at det var et ret lille landbrug i forhold til, hvad han kender fra Thailand. Det var en stor oplevelse at have ham på besøg, og han var oprigtig interesseret i at høre om gårdens 150 års historie, og om hvordan vi driver den i dag.