Det er et noget anderledes staldanlæg, Anne og Jørgen Jakobsen, Låsby, tager i brug om to måneder end det, de havde i tankerne, da de for syv år siden kontaktede LMO's svineproduktionskonsulent for at drøfte, hvordan de kunne indrette deres svineproduktion, så de fik en lettere hverdag.

Dengang overvejede de, om det eksisterende staldanlæg med nedslidt inventar skulle indrettes til nye sostalde til 700 søer, eller om det hele skulle indrettes til slagtesvin med årlige leverancer på godt 10.000 svin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men da naboen hørte, at de gik med byggeplaner, tilbød han at sælge både stalde og jord, der ligger op til Jørgen Jakobsens. Dermed blev der åbnet for at tænke på udvidelser og nybyggeri. Og sådan er det endt.

1. juli tages første sektion af et slagtesvineanlæg i brug, og så skal det gå slag i slag med fyldning af en sektion á 600 stipladser hver uge, og 13 uger senere skal der helst lukkes næsten lige så mange slagtesvin ud i udleveringsrummene.

Anvender kun kendt teknologi

- Det er anvendt kendt teknologi overalt. Vi har ikke lyst til at være forsøgskaniner, når det er investeringer i denne størrelsesorden. Så det er et anlæg med så sikker indretning som muligt, siger Jørgen Jakobsen (57), Låsby, om det nye staldanlæg, der er ved at skyde op i det midtjyske med Anne og Jørgen Jakobsen som bygherrer.

Den beslutning er sønnen, John Jakobsen (26), enig i.

- Nu skal vi først have det til at køre. Så er der masser af ting bagefter, vi kan begynde at lege med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Jakobsen har været stærkt involveret i byggeriet, idet han på landbrugsskolen har skrevet hovedopgave om projektet til sin agrarøkonomeksamen, og efter endt landbrugsuddannelse arbejder han nu hjemme og deltager i alle byggemøder.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer torsdag den 3. maj.

Har du abonnement på bladet, kan artiklen desuden læses på www.hyologisk.dk.

Ikke-abonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til artiklen.

Der kan bestilles abonnement på www.hyologisk.dk eller 7620 7970.