En kommune skal ikke tage højde for dyretrykket i et vandopland, når en svineproducent benytter sig af anmeldeordningen for fulde stalde. Det har Natur- og Miljøklagenævnet netop afgjort i en sag, hvor en kommune havde givet afslag på en anmeldelse for fulde stalde med den begrundelse, at dyretrykket i området var stigende.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået det på det rene, at brugen af anmeldeordningen for fulde stalde ikke kan tilsidesættes med dyretryk som forklaring. Når en svineproducent opfylder alle betingelserne, så kan han få godkendt sit projekt, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Lindhardt B. Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin afgørelse præciserer Natur- og Miljøklagenævnet, at ved anmeldelse af for eksempel ”fulde stalde”, skal kommunen kun tage stilling til, om projektet overholder de regler og betingelser, som er beskrevet i bekendtgørelsen. Hvis projektet lever op til alle betingelser, har anmelderen krav på at kunne gennemføre projektet.

- Vi er nået langt på miljøområdet, hvor myndighederne har været lydhøre for vores faglige input. Det glæder mig, at vi har fået accept af den store indsats vi gør for hele tiden at minimere påvirkningen af vores miljø, siger Lindhardt B. Nielsen.