Når bestyrelsen i morgen holder bestyrelsesmøde, så er det med fyringen af direktør for Videncenter for Svineproduktion, Nicolaj Nørgaard, øverst på dagsordenen.

Det siger formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Lindhart B. Nielsen, til Maskinbladet.dk kort tid efter, at han fik at vide, at direktøren var blevet fyret efter alvorlige fejl i håndteringen af tilskud fra EU's Landdistriktprogram.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har normalt bestyrelsesmøde, og det er klart, at første punkt på dagsordenen det er selvølgelig situationen, vi er kommet i. Den skal vi håndtere, og det vil jeg gerne snakke med bestyrelsen om først, siger han.

Faglige projekter

Landbrug & Fødevarer har meddelt NaturErhvervstyrelsen, at man tilbagebetaler uberettiget støtte, bod og renter på samlet 19 mio. kr.

Lindhart B. Nielsen understreger dog, at pengene er blevet inden for Landbrug & Fødevarer.

- Pengene er alle sammen brugt til faglige projekter, de er bare forkert håndteret, og det må man ikke. Så det er rent faglige penge, der er gået til faglige projekter. De er bare gået i forkert kasse, og det er nok til, at det er rigtig galt, siger han.