Agritechnica 2011

Med en længde på 6,1 meter, 2,5 meter i bredden og en højde på 3,3 meter - og med en egenvægt på totalt 12,3 ton med mulighed for opvejning til 20 ton hører den store røde russer ikke til blandt de små traktorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traktoren med tilnavnet MTS 3522.5 yder 355 hestekræfter på en sekscylindret 7,8 liters Deutz motor. MTS 3522.5 er den største konventionelle traktor, der kommer fra fabrikken i Minsk, Rusland.

- Transmissionen har fire fremadgående gruppegear og to bak. Der er i alt fire powershift gear i hver gruppe, hvilket giver 24 gear frem og 12 bak gear, fortæller Vasilii V. Gnedchik fra Minsk Traktor Works, som producerer Belarus.

Vasilii V. Gnedchik er ingeniør og har været ansvarlig for opbygningen af traktoren.

Selvom russiske traktorer sjældent har ry for at være overlegne rent teknologisk, så overholder den nye kæmpe traktor fra Belarus faktisk de nye Tier-3B krav. Dette gør den ved hjælp af SCR-teknologi, hvilket betyder, at den store Belarus har tilsætning af AdBlue i udstødningsgassen for at reducere udledningen af NOx-gasser i atmosfæren.

- Med denne nye teknologi på en Belarus kan vi komme længere ind på det Europæiske marked, fortæller Vasilii V. Gnedchik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Af andet udstyr på den store Belarus kan der nævnes, at der både er mulighed for frontlift samt front-PTO, og traktoren kan sågar også leveres med affjedret foraksel.

Inde i kabinen er der både aircondition og vendeudstyr. Dog følger gearstangen ikke med sædet rundt, når man vender sig om til rattet i bag.

Liften på traktoren løfter 10 ton, mens frontliften klarer 5,0 ton.