I forbindelse med ansøgning om enkeltbetaling er det muligt at få støtte til ekstensivt landbrug. Støtten til ekstensivt landbrug udgør cirka 820 kroner pr. hektar om året og indebærer, at der bruges færre pesticider og kvælstof til gavn for vandmiljøet.

Der er tale om en 1-årig støtteordning, der udbetales, hvis følgende betingelser er opfyldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

·          Arealerne skal være berettiget til Enkeltbetaling, ligesom du skal opfylde alle betingelser til ordningen Enkeltbetaling, uanset om du søger Enkeltbetaling eller ej.

·          Du skal opfylde kravene til reduceret tilførsel af gødning for planperioden 2011/2012 enten ved at gøde med maksimalt 140 kg total-N pr. hektar harmoniareal. Dette krav omfatter hele bedriften, uanset om du kun søger støtte til en del af bedriften. Eller ved at markerne, hvortil du søger om Ekstensivt Landbrug, kun indgår med 75 procent af deres kvælstofkvote i den samlede kvote for bedriften. Det er ikke en betingelse, at mængden af udledt kvælstof reduceres på de enkelte marker, der er omfattet af ordningen, men at den samlede kvælstofkvote for bedriften reduceres i henhold til de 75 procent.

·          Gødningsplanen i Fællesskema 2012 skal udfyldes, og der skal hele tiden opbevares en opdateret gødningsplan på bedriften.

·          Du må ikke anvende pesticider i kalenderåret 2012.

·          På arealer med græs er det et krav, at arealet fremstår med lavt plantedække den 31. august 2012. Vær opmærksom på, at de her beskrevne støttebetingelser ikke er udtømmende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Du søger om Ekstensivt Landbrug for 2012 ved at udfylde og indsende Fællesskemaet via Fødevareministeriets Tast selv-service. Ansøgningsrunden er i gang, og ansøgningsfristen er den 24. april 2012.

Læs mere om støtteordningen på: www.naturerhverv.fvm.dk.