Landbrugets organisationer i Midt- og Vestjylland og LO i Midt- og Vestjylland er enige om, at vandplanerne i deres nuværende form får store konsekvenser for beskæftigelsen i regionen.

Derfor har organisationerne i fællesskab inviteret en række lokale landspolitikere fra både regeringspartierne og oppositionen til et debatmøde mandag den 9. januar klokken 19.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vandplanerne er en overimplementering af Vandrammedirektivet, der hæmmer landbrugets udvikling. Alt for mange vandløb kaldes naturlige. Markerne bliver våde og svære at dyrke, og det strider imod intentionerne om, at Midt- og Vestjylland i fremtiden skal være Danmarks spisekammer, siger formand for Holstebro- Struer Landboforening Kristian Gade, som blandt andet gerne vil have svar på, om politikerne vil være åbne overfor mere intelligente løsninger end efterafgrøder.

- Vi har jo alternativerne, så vi vil bare gerne vide, om man er parat til at afprøve målrettede tiltag som for eksempel etablering af stenrev, muslingeopdræt, siger Kristian Gade.

Paneldeltagerne ved mødet, der foregår i Nupark i Holstebro, er Annette Lind (A), Steen Gade (SF), Lars Dohn (Ø), Inger Støjberg (V), Esben Lunde Larsen (V) og Thomas Danielsen (V).

Debatmødet er åbent for alle interesserede. Til at styre debatten har arrangørerne allieret sig med Dagbladet Holstebros chefredaktør Hans Krabbe.