Fra årsskiftet vil der som udgangspunkt kun komme to dyrlæger ud til kontrol hos de danske landmænd.Det fremgår af Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Det sker blandt andet på baggrund af Maskinbladets artikler om nogle af de kontroller, som landmændene udsættes for.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Veterinærdirektør Per Henriksen udtaler på Fødevarestyrelsens hjemmeside, at kontrollerne ikke skal give landmændene stress:

- En del landmænd har fortalt om deres oplevelser med kontrollen. Og jeg kan godt se, at det kan være en voldsom oplevelse, når Fødevarestyrelsen udfører kampagnekontroller og møder op med et hold af dyrlæger på den enkelte besætning, siger han og tilføjer:

 - Men kontrollen skal selvfølgelig også gennemføres og de landmænd, der overtræder reglerne, skal sanktioneres. Men kontrollen kan vi godt udføre effektivt selvom antallet af kontrollører reduceres, for eksempel ved en forlængelse af de enkelte kontrolbesøg, siger Per Henriksen.

Endvidere skriver Fødevarestyrelsen, at der i helt særlige tilfælde kan blive tale om en kontrol bestående af flere personer, som for eksempel ved blodprøvetagning af en hel kvægbesætning eller hvis kontrollen skal gennemføres sammen med andre myndigheder som SKAT eller Lægemiddelstyrelsen.

Læs herunder de artikler, som Maskinbladet har bragt:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Razzia driver folk til vanvid:

http://www.maskinbladet.dk/artikel/razzia-driver-folk-vanvid

TV med på razzia hos svineproducent:

http://www.maskinbladet.dk/artikel/tv-med-pa-razzia-hos-svineproducent

Maskinbladets leder fra den 4. november:

http://www.maskinbladet.dk/artikel/nar-retsprincipper-star-fald

Læs også kommentaren fra formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen:

http://www.maskinbladet.dk/artikel/mistaenkeliggorelsen-massiv