Friland har længe søgt efter flere producenter af frilandsgrise, men slagteriet erfarer, at flere landmænd, der er interesserede i at producere frilandsgrise, har problemer med at få finansieringen på plads.

Direktør Karsten Deibjerg beklager, at det er så svært at skaffe kapital til økonomisk sunde projekter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Finansieringen er stadig et problem - selv i en branche, hvor det tegner lyst for afsætningen, og mange kan etablere eller udvide produktionen for et overskueligt beløb, siger Karsten Deibjerg, som godt kunne ønske sig, at bankerne vurderede økonomien på de enkelte bedrifter mere konkret.

- Friland har brug for en markant større produktion af Frilandsgrise, og derfor er det trist, hvis manglende finansiering forsinker udviklingen, siger direktøren.

Nye er kommet til

Igennem det seneste år har flere landmænd truffet den endelige beslutning om at etablere produktion af Frilandsgrise, og alene fra i sommer og i løbet af efteråret er seks nye producenter gået igang, svarende til en samlet produktion på 18.000 slagtesvin og omkring 600 søer.

– Desværre er en større leverandør i mellemtiden stoppet med svineproduktion, så netto bidrager de nytilkomne kun med en stigning på omkring ti procent, siger leverandørkontakt Peter Nannerup.

Friland mangler derfor stadig flere leverandører af frilandsgrise.