Abonnementsartikel

Som en konsekvens af finanskrisen, der medførte store tab hos landets pengeinstitutter på udlån til landbrugssektoren, har det siden finanskrisens begyndelse været særdeles svært for selv økonomisk sunde landbrug at opnå den fornødne bankfinansiering. På baggrund af dette blev Landbrugets Finansieringsbank A/S etableret i 2012

Som et led i regeringens bankpakke fem, er der blevet oprettet en bank ved navnet Landbrugets Finansieringsbank A/S (herefter LFB). Banken har til formål at få løst op for den fastlåste finansielle situation, der er i landbrugssektoren, så de dygtige og effektive landmænd atter kan få den nødvendige finansiering, som kan skabe ny vækst og arbejdspladser i sektoren. Dette gøres blandt andet. ved at yde anlægsfinansiering til landbrug med effektive driftsledere og nye unge landmænd, der er tilstrækkeligt dygtige til at indgå i et generationsskifte, men som ikke kan tiltrække den fornødne bankfinansiering.

Banken er stiftet med et kapitalgrundlag på 300 millioner kroner, hvilket svarer til, at der kan udlånes op til cirka to milliarder kroner til dygtige og effektive landmænd. Banken er stiftet i et samarbejde mellem den finansielle sektor, Finansiel Stabilitet A/S samt Landbrug & Fødevarer.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.