Abonnementsartikel

Risteplov fra tjekkiske Opall-Agro kører nu i Danmark

En fem-furet liftplov fra Tjekkiet har nu fået sin debut på det danske marked, idet importøren, Landteknik-Andersen, har solgt den første af slagsen til Henrik Kristensen ved Kibæk i Midtjylland.

 Henrik Kristensen, der både har en slagtekalveproduktion og driver maskinstation, har tidligere i år prøvet en demo-model, og resultatet er faldet så godt ud, at han i dag fik leveret sin nye, tjekkiske plov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kunne godt bruge en fure mere på vores gamle Kverneland-plov, og da jeg gennem mange år har købt reservedele hos Landteknik Andersen, var det naturligt at prøve deres plov, siger Henrik Kristensen.

Han er godt tilfreds med konstruktionen, der ligner de kendte mærker på markedet, og så spiller prisen også en stor rolle ved hans valg.

- Det handler om mindst mulig afskrivning pr. hektar. Og med store lønomkostninger må man se sig om efter alternativer, uddyber Henrik Kristensen. Han regner med at have sparet godt 20 procent i forhold til et køb af de førende mærker.

Risteploven fra Opall-Agro er den største, firmaet fremstiller. Og det er især den, som Landteknik-Andersen vil satse på.

- Opall-Agro laver mange forskellige plove, men denne model, Jupiter 140, vil egne sig godt til det danske marked, og den passer til traktorer på 200 hestekræfter, fortæller Frank Andersen, der sammen med sin bror Per er indehavere af Landteknik-Andersen.