Verdens første kommercielle installation af sin art. Sådan betegner DeLaval den automatiske malkekarrusel, som er solgt til en græsningsbaseret gård på Tasmanien.

DeLaval AMR, den automatiske malkekarrusel, blev præsenteret i november 2010 på EuroTier i Hannover.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette er en meget betydningsfuld milepæl for DeLaval. Landmænd med besætninger på 300-800 køer har ventet på en løsning som denne. DeLaval AMR er et teknologisk skifte, som er beregnet til at revolutionere automatisk malkning med høj kapacitet, siger Andrew Turner fra DeLaval.

Køberne af den første automatiske malkekarrusel er Dornauf-familien, der er tre generationer sammen om bedriften, som drives med mere end 1.100 køer.

Der vil blive bygget en helt ny stald til DeLaval AMR hos Dornauf-familien. Den bygges i løbet af de næste to-tre år til en besætning på 500-600 køer i et frivilligt kotrafik-system.

- Vi anser denne teknologi som vital for fremtidens mælkeproduktion, og vi er begejstrede for at være involveret i starten på denne revolution. Vi ser dette skridt til omfattende automatisk malkning som en milepæl i udvikling af vores forretning, siger Chris Dornauf.

- Vi investerede i AMR fordi vi ønsker at drive vores gård på en måde, som giver os mulighed for at fokusere på køernes ydelse i stedet for det manuelle job med at malke dem. Jeg tror, at dette er systemet, som vil hjælpe os med at nå dette mål, tilføjer han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De første AMR-systemer får en kapacitet på op til 90 køer pr. time afhængig af antal installerede robotter. Der kan kobles op til fem robotter til karrusellen.

- Udfordringen ved at udvikle AMR var at give markedet et fleksibelt system, som fungerer lige godt på alle typer af gårde. Et andet mål var at tilbyde en modulopbygget system, så mælkeproducenterne kan opgradere. De kan begynde med et lavere automatiseringsniveau og så øge det i takt med, at deres forretning vokser. Det er en kæmpe fordel, mener Andrew Turner.

DeLaval tester AMR på gårde i Sverige og i Australien og planlægger yderligere kommercielle frigivelser i disse to lande i løbet af 2011. AMR vil kunne købes på andre udvalgte markeder i 2012.