Lyt til artiklen:

Kunstig intelligens kan måle koens sundhedstilstand

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Det er netop blevet lettere at håndtere en kvægsbesætning med hjælp fra et nyt værktøj til gårdstyring fra DeLaval.

Systemet Plus Behavior Analysis bruger data fra sensorer til at registrere hvert dyrs adfærd og analysere hver kos data ved hjælp af kunstig intelligens, skriver DeLaval i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gårdstyringssystemet hjælper blandt andet mælkeproducenter med at identificere syge køer tidligt og finde køer i brunst.

Det nye system fra DeLaval kan også spore koens placering i stalden hvert andet sekund, hver dag, hvilket gør det lettere at finde køer, der har brug for opmærksomhed som behandling, inseminering eller andet.

Daglige opdateringer og realtidsinformation bliver leveret til mælkeproducentens smartphone, der hjælper med at administrere opgavelister mere effektivt.

- Ved at reagere hurtigt på en ko og med den rette handling kan mælkeproducenter øge ydelsen på deres gård ved at øge koens produktivitet og velfærd, siger Joaquin Azocar, Solution Manager, DeLavalFarm Management Systems.

Fuldstændig overblik over deres køer

Systemet fungerer med de nye DeLaval BioSensor-øremærker, der automatisk kommunikerer med installerede datamodtagere i hele stalden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dataene deles med DeLaval DeepBlue - vores mest avancerede platform for kunstig intelligens - som analyserer dataene. Systemet giver overblik over brunstsandsynlighed, beregner drøvtygning og ædeadfærd og returnerer oplysningerne til mælkeproducenterne i form af handlingsrettede opgaver og letforståelig information, så de kan træffe bedre, hurtigere og mere præcise beslutninger, siger Joaquin Azocar, DeLaval.