Når man flytter det vilde vesten mod øst og spækker det med store og mindre maskiner, byder på bøffer og fadbamser og tilsætter countrymusik og trylleri, så har man et godt mix til at lokke sjællændere til. Bare spørg Kristian Helms i Lind ved Herning. Den midtjyske maskin-direktør priste sig i hvert fald lykkelig for, at der var bestilt rigeligt af mad og drikke, da han slog pjalterne sammen med direktør Per Mertz hos firmaet Johs. Mertz A/S i Nykøbing Falster og skabte Danmarks første forretning med både Case IH til landbruget og Case Construction under ét og samme tag.

Det har de gjort på Kirkebjergvej i Sorø, hvor de har lejet sig ind, hvor der tidligere stod Bay Christensen på facaden. I nærheden af 1.000 kiggede ind, da Helms & Mertz bød til "Grand Opening". Og det var ikke alle gæsterne, der nøjedes med at tage herlighederne i øjesyn og smage på delikatesserne på tag-selv-bordet. Flere benyttede lejligheden til også at signere aftaler om både Schäffer-maskiner, Bomford-klippere og ATV'er fra Arctic Cat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny måde med fælles tag

- Selv om vi har forhandlere, har vi i længere tid haft behov for en stærkere Helms-repræsentation på Sjælland. Nu har vi skabt en ny måde at tænke maskinforretning på med fire firmaer under samme tag. Nemlig Helms TMT Centret, Conmac, Helms & Mertz samt Johs. Mertz A/S. Jeg og Per Mertz har i virkeligheden ikke kendt hinanden ret længe. Men vi fandt hurtigt ud af, at det her var en rigtig måde at gøre tingene på. Vi opnår en synergi i samarbejdet. Også på servicesiden, hvor alle firmaerne kommer til at stå rigtig stærkt, forklarer Kristian Helms.

- Hos Mertz agerer vi jo specielt på landbrugssiden. Men jeg tror meget på ideen om at putte flere firmaer ind under samme tag. Vi har dannet det fælles selskab Helms & Mertz for reservedele og service. Vore salgsafdelinger kører separat og uafhængigt, fortæller Per Mertz.

Syv til en start

Da Helms overtog importen af Case-entreprenørmaskiner efter Scantruck i Skive, etablerede Herning-firmaet det nye Conmac til formålet. Så foruden Helms TMT Centret og Johs. Mertz, opererer også Conmac i den nye, 2600 kvadratmeter store maskinbutik i Sorø. Der er i første omgang syv ansatte inklusive til at klare salg og service på Kirkebjergvej samt bemanding af de tre servicevogne, der opererer fra Sorø.

Foruden hovedkvarteret i Nykøbing Falster, har Johs. Mertz A/S afdelinger i Nakskov, Faxe og nu altså Sorø. Helms TMT Centret og Conmac har hovedadresse i Lind ved Herning og en afdeling i Brabrand ved Århus.

I Sorø har Helms og Mertz fordelt udgifterne ligeligt imellem sig. Bygningerne er lejet af Bay Christensen, og Helms og Mertz hæfter hver for en tredjedel af aftalerne. Den sidste tredjedel er placeret på det nye fælles-selskab Helms & Mertz.