Artiklen fortsætter efter annoncen

For at kunne fremstå som et mere internationalt præget firma har Ny Vraa Bioenergi I/S valgt at ændre firmanavnet til Ny Vraa Bioenergy I/S.

- Denne mindre, men vigtige ændring betyder, at vores partnere kan se, at vi taler andet end dansk, oplyser Henrik Bach, Ny Vraa Bioenergy I/S, i en pressemeddelelse.

- Især er det salg, udvikling og produktion af nye høstmaskiner, der flytter sig. Vi har lige klargjort nye maskiner, der skal sendes til Indien og Canada. Det er helt nye markeder for os, og især markedet i Canada forventer vi os meget af i årene fremover, fortæller Henrik Bach, der tilføjer, at dyrkning af energipil er inde i en rivende udvikling i såvel Danmark som i resten af verden.

Ny hjemmeside

Ny Vraa Bioenergy I/S lancerer sammen med navneforandringen en ny hjemmeside, hvor endnu flere informationer om energipil bliver tilgængelige, ligesom firmaets logo har fået en overhaling.

- Vi lever jo i en foranderlig verden, hvor det bliver endnu vigtigere at kommunikere via nettet. På vores nye hjemmeside bliver det nu også muligt at tilmelde sig et nyhedsbrev, hvorved vi hurtigt kan udsende ny viden til interesserede, fortæller Henrik Bach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plantemaskiner i ni lande

Sammen med Egedal Maskinfabrik har Ny Vraa Bioenergy I/S i flere år udviklet plantemaskiner til plantning af energipil. I år blev der solgt en ”Egedal Energy Planter” til Rumænien, så nu er firmaets plantemaskine kørende i otte europæiske lande samt i USA.

- Plantemaskinen udvikles løbende, og i de kommende år kommer der nye, spændende tiltag, fortæller Henrik Bach, der for nylig har været en tur i Tyskland for at holde foredrag om dyrkning af energipil.

- I Tyskland er der en stor interesse for at kombinere energi, miljø og klima i dyrkningen af energipil, og jeg er ikke i tvivl om, at Tyskland bliver en vigtig spiller i Europa. Vores nye hjemmeside får således også en tysk sektion, og det er et klart signal om, at vi også er klar til at betjene dette marked, fortæller Henrik Bach.

Han tilføjer, at firmaet allerede har to plantemaskiner kørende dernede, selvom der kun plantet relativt små arealer.

Høst med Jaguar i hele landet

Et nyt tiltag til sæsonen 2011 er, at Ny Vraa Bioenergy I/S udvider samarbejdet med Stadil Maskinstation, der har plantet energipil i Vest- og Midtjylland de seneste to år for Ny Vraa Bioenergy I/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stadil Maskinstation udruster nu en Claas Jaguar-finsnitter med bælter og pileskærebord. Vi kan derfor i samarbejde med maskinstationen tilbyde høst af energipil i hele landet.

Mange steder er der plantet energipil, hvor jorden er våd, og det kræver ganske enkelt bælter at få energipilen høstet, siger Henrik Bach.