Det samlede årsresultat er 1,648 milliarder kroner mod 1,164 milliarder kroner sidste år.

Det betyder en restbetaling til slagtesvin-leverandørerne på 95 øre pr. kg, mens so-leverandørerne får 75 øre pr. kg, og endelig er der 1,25 kroner pr. kg til kreatur-andelshavere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fremgangen er især skabt af reducerede omkostninger i Danmark og markante resultater i de udenlandske selskaber, oplyser Danish Crown.

- Jeg tør godt sige, at uden det meget målrettede arbejde med DC Future, ville vi ikke stå med den konkurrencedygtighed, vi har i dag – og heller ikke med det resultat, siger administrerende direktør i Danish Crown, Kjeld Johannesen, som understreger, at en lang række faktorer har indflydelse på resultatet. 

- Den rekordhøje indtjening i især de udenlandske afdelinger er en del af DC Future, og den har bidraget betragteligt til resultatet. Men vi har i løbet af året også haft en særdeles gunstig afsætning på verdensmarkedet, og her betyder vores kendskab og adgang til markeder som især Rusland og Asien meget. Derudover har vi set meget lave finansieringsomkostninger, som også bidrager, siger Kjeld Johannesen

Også penge til egenkapitalen

Sammenlagt udbetales 1,316 milliarder kroner til selskabets ejere - det er den højeste restbetaling i selskabets 20-årige historie. Der er der nu balance mellem ind- og udbetalinger på DC's andelshaverkonti. Det betyder, at den fulde restbetaling udbetales kontant til alle andelshavere med over otte års anciennitet.

Udover restbetalingen sker der en betydelig forøgelse af egenkapitalen. Heraf kan en del henføres til engangsindtægter og praksisændringer. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi står over for en spændende udvikling i Danish Crown, men det er en udvikling, som kræver finansiel soliditet og ekstra kapital. Det er en ansvarlig beslutning, som gør det muligt at forfølge de ambitiøse mål, der er sat i DC2015, siger Kjeld Johannesen.