Abonnementsartikel

Djursland Landboforening holder møde for kronvildt-plagede landmænd

Bestanden af kronvildt i Danmark er steget kraftigt de seneste mange år, og det mærker især landmændene. Kronvildtet påfører landmændene store tab i form af ødelagte afgrøder på markerne - i flere tilfælde tab i hundredtusind kroners klassen, skriver Djurslands Landboforening, der derfor inviterer til møde for kronvildt-plagede landmænd tirsdag den 16. november.

- På mødet vil vi gerne oplyse om og diskutere problemets omfang på Djursland. Blandt andet gennem eksempler på tab i form af ødelagte afgrøder og sædskiftevanskeligheder. Målet er at få udbygget vores viden om omfanget, så oplysninger om skadesniveau er mere end velkomne, skriver landboforeningen som oplæg til mødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Særligt på det centrale og nordlige Djursland, omkring Løvenholm, Ramten og Fuglsø, der er kerneområder for kronvildtet, opleves hvert år meget omfattende markskader. Da der ikke er nogen mulighed for erstatning for tabet, står landmændene ofte ret magtesløse. Kronvildtet kommer nemlig primært om natten eller udenfor jagttiden og ødelægger afgrøderne. På de åbne marker, er det derfor vanskeligt at gøre noget ved problemet i form af en større afskydning.

Mødet holdes på landbocentret i Følle.