Abonnementsartikel

I 1987 lukkede Drøsbro Mejeri ved Thorsø efter tre år under Mejeriselskabet Danmarks paraply. Siden har der været forholdsvist stille på mejeriet, men nu danner de gamle bygninger igen ramme om mejeriproduktion.

I maj sidste år købte Mammen Mejeri stedet af Arla Foods, og siden har det været brugt som lager for nogle af mejeriets gule oste. I samme periode er der imidlertid foregået en udbygning fra 2.000 – 4.000 kvadratmeter og investering i nyt osteri, lager og pakkeri.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde blev det gamle mejeri klar til, i går at indvie de nye faciliteter med deltagelse af blandt andre fødevareministeren. Drøsbro Mejeri skal fremover stå for produktionen af Danablu, der hidtil har været placeret på Katrineholm Mejeri i Nordjylland. I forlængelse heraf lukkes sidstnævnte mejeri i løbet af næste år.

- Vi samler så at sige kræfterne i vores lokalområde tæt på vores mælkeleverandører, siger Lars Staunsbæk, der er mejerichef for Mammen Mejeri A/S til Mejeriforeningens hjemmeside.

Indvejningen til det det østjyske mejeriselskab er i de seneste fem år steget fra 50 millioner til 60 millioner kg mælk, hvilket betyder, at Mammen Mejeri A/S er Danmarks næststørste mejeriselskab målt på indvejning.