Abonnementsartikel

Vi har forberedt os så godt vi kan, og nu kan vi forhåbentlig holde snuden i sporet hele vejen igennem sommervarmen.

I april-nummeret havde jeg fokus på vand- og foderkvalitet. Dette har været et stort fokuspunkt siden da. I starten af maj satte vi et system op fra Cid-Lines i farestalden på den ene farm. De foreslog at bruge et klorprodukt, som skulle tilsættes vandsystemet i en lav dosis hele tiden. Produktet skulle så rense systemet samtidig med at være bakteriedræbende.

I sidste uge var leverandøren her for at følge op på systemet. Vi filmede rørene indvendigt for at se, om de var renere. Det var tydeligt, at specielt søernes vandstreng var væsentlig renere, men også pattegrisenes. Hos pattegrisene så vi, at de sidste 2-3 meter før niplen var beskidte, men længere oppe så det godt ud. Det skyldes, at flowet hos pattegrisene er langt lavere, og vi har derfor ikke haft den fulde renseeffekt helt ude i niplen endnu.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.