Abonnementsartikel

Probiotika-produkt har vist sig at øge tilvæksten af slagtekalve i den første tid efter indsætning i slagtekalvebesætningen.

Det overordnede formål med at afprøve et probiotika-produkt er at få afklaret, om det i visse tilfælde kan øge sundheden hos kalvene og dermed begrænse behovet for antibiotika-behandlinger.

Tilsætning af et probiotika-produkt i mælkeerstatningen og kraftfoderet kan øge kalves tilvækst i den første tid efter indsætning i slagtekalvebesætningen. Det viser en afprøvning foretaget af Aarhus Universitet og Seges. Kalvene i afprøvningen var fra fire til 10 uger gamle, og de havde generelt ingen mave-tarmlidelser i afprøvningsperioden. Det har kalvene typisk i deres første levemåned. Derfor er der stor interesse for at få undersøgt, om probiotika-produktet også har positive effekter hos mælkefodrede kviekalve i deres første levemåned.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.