Abonnementsartikel

Undgå at køerne taber sig og ydelsen falder sidst på sommeren. Afgræsning handler i høj grad om fingerspidsfornemmelse.

Med beslutningen om, at al Arlas 24timers drikkemælk skal komme fra køer på græs, og med klimadebatten in mente, er der noget, der kunne tale for, at der er flere køer på vej på græs.

Afgræsning giver udfordringer, da vi ikke kender græssets energiindhold og næringsstofsammensætning præcist. Det ændrer sig hen over sommeren, men ændringen er ikke nødvendigvis ens fra år til år. Her kan vi lære af de erfaringer som økologerne og andre landmænd med køer på græs har med at styre afgræsningen over sommeren.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.