Avl og forbedret management har gjort det til en forholdsvis hyppig hændelse, at en dansk malkeko runder 100.000 kg EKM i livsydelse - det sker cirka 800 gange årligt.

Men de gode malke-gener og en god pasning med optimalt foder og meget mere gør det ikke alene, kan man konkludere, når man læser dyrlæge Peter Thomsens artikel om opskriften på en såkaldt 100.000 kilos ko. Her fremgår det, at et godt yver og stærke lemmer øger sandsynligheden for at en ko bliver blandt de stadigt flere køer, der opnår denne imponerende livsydelse.

Få adgang til hele artiklen

Prøv første måned for kun 1 kr. og få ubegrænset adgang til alt indhold på Maskinbladet.dk*
Få adgang nu
Allerede abonnent?
* Efter første måned fortsætter abonnementet automatisk til normalpris - 179 kr. pr. md inkl. moms.
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.