Hvad er det, der indeholder mere C-vitamin end pasta og ris, og har færre kalorier? Hvad er det, der udleder mindre CO2 end ris og har større udbytte pr. hektar? Svaret er: Kartofler.

Med sådan et produkt burde kartoffelavler Aage Christensen, Stormgård, ved Aabybro, være en glad mand. Ikke desto mindre, må han som sine kolleger se, at kartoflerne trænges mere og mere væk fra familien Danmarks spiseborde. Ind kommer ris, pasta, bulgur, couscous, linser og andet eksotisk.

- Kartoflens mange gode egenskaber burde i disse klima- og slanketider feje alt andet af banen, siger en - i øvrigt meget smilende - Aage Christensen og tilføjer:

- Men faktum er, at vi taber markedsandele.

Ligesom profeter ikke er agtet i deres fædrelande, har danskerne nemlig hæftet kedelige myter på knolden. Primært at den på grund af sit store stivelsesindhold er fedende og har en ringe næringsværdi. Men det er vrøvl, forsvarer Aage Christensen sit produkt. Undersøgelser viser, at kartofler er vitaminrige, har færre kalorier end ris og pasta og endda mætter mere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi skal nok også huske kartoflens gamle rolle som dét, der skulle lægge bunden, så kødet kunne række længere, siger han og fortsætter:

- Det kan godt være derfor, at mange prøver at finde noget, der er mere "smart" end kartofler.

I frost og sol

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent? Log ind
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.