En større lovændring gør, at der træder nye regler i kraft, der har til formål at dæmme op for "konefinten" - eller mere politisk korrekt: "ægtefællefinten".

"Konefinten" er det udtryk, som ofte benyttes som populær betegnelse for en transaktion, der har til formål at bringe vigtige og ofte værdifulde aktiver i ly for kreditorerne, og ofte sker disse overdragelser kort tid forud for et økonomisk sammenbrud.

I forbindelse med en nyordning af reglerne om de økonomiske forhold mellem ægtefæller gennemførtes pr. 1. januar 2018 forskellige konsekvensændringer i anden lovgivning, blandt andet i konkursloven.

Hvis der i en overdragelse mellem ægtefæller har været et gaveelement, har det hidtil været et gyldighedskrav, at gaven blev givet ved oprettelse af ægtepagt. Manglende oprettelse af ægtepagt har simpelthen medført, at gaven er ugyldig, og overdragerens kreditorer har derfor haft mulighed for at foretage udlæg direkte i gaven. Dette krav gælder naturligvis ikke sædvanlige lejlighedsgaver til for eksempel jul eller fødselsdag, men kun ved hel eller delvis gaveoverdragelse af for eksempel fast ejendom, særligt værdifuldt indbo og smykker, driftsmidler, biler, besætninger og lignende.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind