Varier din udsædsmængde efter forholdene i marken og få mere ud af din udsæd, lyder opfordringen fra Jens Christian S. Jensen, agronom hos Geoteam.

Hvem vil ikke gerne have mest muligt ud af den udsæd, man har købt? Men har du tænkt over, hvordan du egentlig bruger det, når du først har det i såmaskinen, udover det skal i jorden? Der er vel ikke to marker, som er ens? Selv inden for markens grænser er der forskelle at finde: våde huller, bakketoppe, eller forskelle i jordtyper.

Der er faktisk noget at hente ved at variere sin udsædsmængde alt efter forholdene og jordtypen. Man kan benytte systemet 'Variabel Udsæd' på sin såmaskine og allerede fra dag et få gavn af det, som Jens Christian S. Jensen, agronom hos Geoteam her fortæller mere om:

- Det, vi arbejder hen imod med Variabel Udsæd, er at få en mere ensartet plantebestand, udnytte gødningen bedre og i sidste ende forbedre udbyttet. Det gør vi ved at omfordele den mængde udsæd, man ønsker at benytte på et givent areal. Det skal siges i første omgang, taler vi ikke om en decideret besparelse i udsæd, men om at skrue op og ned de relevante steder i marken. Altså en omfordeling, så man får mest muligt ud af den udsæd, man har til rådighed.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind